I mars 2015 ventes det at regjeringen vil komme med nye regler for bruk av midlertidige ansettelser. Her er regelendringene regjeringen har varslet. (NB reglene er fortsatt ikke vedtatt pr 1. mars 2015)

Det foreslås blant annet å åpne opp for en generell adgang til midlertidig ansettelse uten vilkår i inntil 12 måneder, kombinert med 3 ulike begrensninger.

Begrensningene som foreslås er:

  • Karantene: får arbeidstaker ikke videre ansettelse i virksomheten, foreslås en karanteneperiode på 12 måneder før samme eller en annen arbeidstaker kan ansettes for å utføre arbeidsoppgaver av samme art.
  • Kvote: det foreslås at arbeidstakere ansatt på det generelle grunnlaget ikke kan omfatte mer enn 15 prosent av arbeidstakerne i virksomheten.
  • Arbeidstid: det foreslås også at det ikke skal være adgang til individuelle avtaler om gjennomsnittsberegning av arbeidstiden for personer som er midlertidig ansatt på generelt grunnlag.

 

Har du personalansvar?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for arbeidsgivere, ledere, HR-ansvarlige og andre som jobber med personalsaker, og få eboken ARBEIDSRETTSGUIDEN GRATIS TILSENDT + et gratis minikurs i arbeidsrett.

Som abonnent på nyhetsbrevet får du tips om arbeidsrettslige temaer, oppdateringer ved lovendringer og varsel om viktige dommer! Alt er gratis - du kan selvsagt melde deg av når som helst.

100 % uforpliktende. Vi sender ikke spam! Powered by ConvertKit